Kedves látogató!

Ön most a Sasszemklinika régi oldalán jár.
A legfrissebb információkat az új weboldalunkon találja.

Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

A legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika
vagyunk Magyarországon. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 130.000 lézeres szemműtét

Így tartsa frissen a szemét - szemápolási tippek

Itt a nyár, egyre több munka utáni program között válogathatunk, mert végre nincs sötét, jó az idő és van mit csinálni. Na de hogyan is nézünk ki a munkaidő végén? Vörös szemek, karikák, esetleg a száraz érzet miatt ledörzsölt smink… De ennek nem kell így lennie! Mutatjuk, hogyan tartsa frissen a szemét.

Tornáztassa a szemét is!

Gyakran hangoztatják, hogy az ülőmunkát végzők számára fontos az, hogy néha felálljanak, járkáljanak, kinyújtóztassák a tagjaikat, de ez önmagában kevés. Mivel a kijelző előtt töltött órák száma a munkaterülettől függően 6, 8, de akár 10 óra is lehet, ami köztudomásúlag szemszárazságot, szemégést, pirosságot, fájdalmat, irritációt és könnyezést okozhat, nem árthat a szemére is vigyázni. Mivel a törvényi előírások szerint óránként 10 perc szünet jár, használja ki jól ezt az időt, és a végtagjai mellett tornáztassa meg a szemét is!

Ha feláll az asztalától és esetleg még ki is lép az utcára, feltűnés nélkül tudja tornáztatni a szemét. Ugyanis, ha kibírja, hogy a szünetében ne a telefonon olvassa a legújabb maileket, akkor automatikusan körbenéz, vagyis különböző távolságokra fókuszál. Önmagában már ez is tornának mondható, de ha igazán tudatos, akkor arra is ügyel, hogy szemtorna közben sokat pislogjon, amivel a szemmozgató izmoknak is kedvez és a szemszárazságot is csökkentheti. Egy másik módszer az 5-10 másodperc szempihentetés, azaz távolba nézés és ugyanennyi ideig tartó csukott szemes relaxáció. Ha ezt megismétli párszor, akkor megszűnhet az égő érzés, lazulnak a szemhez kapcsolódó izmok és közben a fejét is kiürítheti.

Eperrel a karikák ellen

Idén nem verte el a jég az epret, és ez a szemének is jó hír! Ha a desszertnek szánt eperből megment pár darabot, és egy éjszakára bedobja őket a hűtőbe, a hideg, antioxidánsokat rejtő gyümölcsöt a szemhéjára helyezve felveheti a harcot a szeme alatti Mariana-árkokkal szemben.

Duzzadt szem? A tej segít!

Ha a szemtornával és a szezonális gyümölccsel elérte, hogy munka végén is nagyjából frissnek tűnjön a szeme, és tényleg eljut szórakozni, fontos, hogy másnap a munkahelyen is jól mutasson. Ebben lesz segítségére a tej, ami természetes nyugtató hatása révén nemcsak simává varázsolja a bőrt, de az esti program okozta duzzanatot is enyhítheti. Este mártson tejbe egy vattapamacsot, majd törölgesse át vele a szem alatti területeket. Finoman masszírozza az arcát úgy 5 percig a tejes vattával, majd öblítse le langyos vízzel. Higgye el, reggel hálás lesz magának!

Száraz szemre jöhet a műkönny!

A sok természetes frissítő mellett sem szabad elfeledkeznünk a műkönnyekről sem, melyek gondoskodnak a szem felszínének folyamatos nedvesítéséről. Bár a jó műkönny megtalálása egyénfüggő - lehet bátran próbálkozni -, figyeljen arra, hogy a műkönny ne tartalmazzon tartósítószert!

Száraz szemre jöhet a műkönny!

A felsorolt módszereken kívül a duzzadt szemet törölgetheti kamillateás vattapamaccsal, játszhat dámát és tehet esti relaxációként hideg uborkaszeletet a szemére vagy használhat fagyasztott mentatea-filtert is. Egyik sem ártalmas, mind jót tesz a szemének és a bőrének, de ügyeljen arra, hogy ne kerüljön olyan a szemébe, ami nem való oda! A szeme is van olyan fontos, mint a bőre, ápolja azt is minden nap!

 

Vissza a hírekhez »